NİĞDE / MERKEZ - Yıldıztepe Şehit Ahmet Saltık İlkokulu

Nis

Ankara'da faaliyet gösteren Başkent Niğde Vakfının değerli üyeleri okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize hediyeler dağıttılar.

Nis

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü kutlu olsun.

Mrt

Bugün 12 Mart. İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yıldönümü. Bizler de okulumuzda düzenlemiş olduğumuz programla bağımsızlığımızın sembolü olan marşımızı öğrencilerimize anlattık. Düzenlemiş olduğumuz İstikal Marş'nı güzel okuma yarışmamızda başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirdik.

Başta ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bu yüce destanı yazan  büyük usta Mehmet Akif ERSOY'u, bu destanı yazdıran sayısız kahramanları rahmetle anıyor ve şanlı bayrağımızın göklerde, İstiklal Marşı'mızın dillerde, vatan sevgisinin iman dolu göğsümüzde ebediyen var olmasını dilyorum.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemini bugün düzenlemiş olduğumuz karne töreni ile tamamladık. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ara

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasını okulumuzda yapılan etkinliklerle kutladık. Öğrencilerimize tutum ve yatırım yapmanın; yerli malı kullanmanın önemini anlattık. Ana sınıfı öğrencilerimiz yöresel kıyafet defilesi yaparak yöresel oyunlarımızdan oynadılar. Ayrıca bölgemizde yetişen tarım ürünlerimizi ve kültürel ürünlerimizi sergiledik. Yerli Malı haftasını DOYA DOYA kutladık. Emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Kas

Ülkemizin kurtarıcısı Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yılında saygı,minnet ve özlemle anıyoruz.

Ekm

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün önderliğinde büyük Türk Milletimizin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Hepimizin Bayramı Kutlu Olsun.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının son zilini çalarak öğrencilerimize karnelerini verdik. Bir sene boyunca çok çalışıp yorulan öğrencilerimiz güzel bir tatili hak ettiler. Bir üst sınıfa geçmenin mutluluğunu yaşayan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller dilerken mezun olan 4. sınıf öğrencilerimize de gelecek hayatlarında başarılar dileriz. Ayrıca ana sınıfına ve 1. sınıfa başlayacak öğrencilerimizi velileri ile birlikte ilerleyen günlerde okulumuza çay içmeye bekleriz.

Haz

4 A sınıfımız Hatice Öğretmenimizin hazırlamış olduğu programla mezun olma coşkusunu ve heyecanını yaşadı. İlk olarak mezuniyet pastasını kesen öğrencilerimiz sonrasında tüm okul önünde Okul Müdürümüz Bülent CENGİZ ve Öğretmenleri Hatice BİRCAN BOZKURT'un ellerinden mezuniyet belgelerini alkışlarla aldılar. Daha sonra keplerini atarak aileleri ve arkadaşlarıyla doyasıya eğlendiler.

Okula başladıkları ilk günden itaberen bu öğrencilerimize emek veren; Ana Sınıfında Başak ve Sibel öğretmenlerimize, 1. sınıfta Beyza ve Mehmet TOĞRUL öğretmenlerimize, 2. sınıfta Mehmet ALP öğretmenimize, 3. Sınıfta Mehmet ÖZDAŞ öğretmenimize ve son olarak 4. sınıfta  Hatice BİRCAN BOZKURT Öğretmenimize sonsuz teşekkür ederiz.Öğrencilerimizden ayrılacak olmanını üzüntüsünü yaşasak bile 4 sene boyunca vermiş olduğumuz eğitimle ortaya çıkan eserlerimize bakmanın gurununu yaşıyoruz. Tüm öğrencilerimize güzelliklerle ve mutluluklarla dolu bir hayat dilerken, ilk öğretmenleri olarak her zaman yanlarında ve destekçileri olacağımızı bilmelerini isteriz.

May

Kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel ve özel, evlerimizin kraliçesi, başımızın tacı, en aziz varlıklarımızdan biri olan annelerimizin gününü okulumuzda hazırlamış olduğumuz programla kutladık. Onlara verilecek en güzel hediyenin sevgimiz olduğunu ve bir ömür boyu onları çok severek mutlu etmelerini öğrencilerimize tembihledik. Ana sınıfımızın hazırlamış olduğu müzikli gösteri ve sürprizleri de annelerimize küçük bir hediye olarak verdik.

Tüm bayan öğretmenlerimiz ve velilerimizin ve de annelerimizin anneler gününü kutlar bu mukaddes görevi layıkıyla yerine getirdikleri için teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda Trafik ve İlk Yardım Haftası hazırlanan program ve etkinliklerle sunuldu. Öğrencilerimize konu ile ilgili hafta boyunca yapılan bilgilendirmelerle birlikte sınıflarca hazırlanan acil durum senaryoları ve yapılması gerken ilk yardım uygulaması öğrencilerimiz tarafından sunuldu.

Trafik kurallarına uyma ve ilk yardımı bilme konusunda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da öğretme çabası içerisinde olarak, öğrencilerimizin öğrenmiş oldukları bilgileri davranışa dönüştürme çalışmalarımız devam edecektir.

Nis

3/A sınıfı öğrencilerimize ve Derya Öğretmenimize Hep Seninleyiz Türkiye oyunu için teşekkür ederiz.

Nis

2/ A Sınıfı öğrencilerimiz Gülümse isimli şarkıyla yaptıkları gösteriyle hepimizin içini ısıttılar. Rabia öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

1/A Sınıfımıza ve Tamer Öğretmenimize Hoş Gelişler Ola gösterisi ve Bayrak şiiri için teşekkür ederiz.

Nis

Ana sınıfı öğrencilerimize ve Fatma Öğretmenimize Türk Çocuğu şarkısı eşliğinde hazırlayıp sundukları gösteri için teşekkür ederiz.